Yoga hos os

Yoga hos os


Hos os tilbyder vi Prana Vinyasa, Hatha Yoga, Yin yoga, Rise and Shine samt Pranayama & meditation


I Prana Vinyasa og Hatha Flow, lærer du yoga et åndedræt ad gangen. Det er let at være med og alle kan deltage.


Som undervisere har vi hver især personlighed, og forskellig erfaring som vi deler med dig, gennem en varietet af stilarter og kreativitet.  Det betyder, at  undervisningsformer vil være forskellige, afhængigt af læreren. Her kan indgå teknikker fra rytmisk bevægelse, krigskundskab eller andet bevægelsesterapi, hvor der deles en legende, kreativ og ærlig praksis. Yoga er mangfoldig, og det giver os en mulighed for at udvide, udvikle og udforske vores perspektiver gennem yogateknikker m.m., og giver dig et solidt grundlag for at udvikle dig selv gennem din yoga praksis. 


For bedre at understøtte din personlige proces og udvikling i din yogapraksis, underviser vi differentieret. Alle kan deltage.  

Prana Vinyasa

I Prana vinyasa bevæger man sig rytmisk og i takt med åndedrættet som en dans, hvor den ene yogastilling afløser den næste. Det naturlige flow styrker og afbalancerer, og skaber harmoni i krop og sind. Prana vinyasa åbner for din kreativitet, øget fokus og kropsglæde. Denne yogaform er for dig, der gerne vil forbinde dig selv på et dybere plan med krop, åndedræt og sind.

 

Du vil også opleve pranayama (åndedrætsøvelser), mudras, der åbner energien, og bandha (kropslåse) der holder på energien. Undervisningen afsluttes med afspænding (shavasana), hvor kroppen afspændes. Der er aldrig to timer, der er ens da undervisningen følger årstiden, månens cyklus og planeternes placering.

 

Derudover lærer Prana vinyasa os kroppen at kende gennem Chakra (energi centre) og elementerne: Jord, vand, ild, luft og æter. Hvert af disse centre repræsenterer en særlig form for energi og en indre viden og er et kraftfuldt redskab til at finde balance. Der er fem elementer, fem bevidsthedslag i kroppen, fem aspekter af bevidsthed i vores sind (indre og ydre), fem organer for handling og fem sanseorganer, som vi modtager viden gennem. De integreres Prana Vinyasa fra gang til gang alt efter hvilke tema der undervises i.


Alle kan deltage.

Yin Yoga

Yin Yoga er den blideste form for yoga, du kan forestille dig. Den kaldes også genopbyggende. Det er en yogaform, hvor du igennem “aktiv afspænding” arbejder med at slappe af og give slip. Her kan du tilbyde din krop og sind en mulighed for at restituere og restorere gennem hvile.


Du vil i denne praksis arbejde med åndedrættet, internalisering af dine sanser, dyb afspænding og beroligelse af sindet i passive stræk af den fysiske krop.


Den dybe afspænding af krop og sind opnås ved, at din krop får ultimativ støtte i stillingerne. Støtten skabes ved at lære at placere din krop rigtigt i stillinger og bruge props i form af tæpper, pøller, yogablokke, bælter, øjenpuder mv. Alt sammen for at du kan opnå en dyb vågen hviletilstand.


Den beroligende og afspændende effekt af den restorative yin næres også af, at du laver forskellige passive yogastillinger, for at tillære, at denne tilstand kan opnås i alle livets ”positioner”. Alle stillinger udføres med nænsomhed overfor dig selv.


Yin Yoga er særlig godt i perioder hvor du føler dig svag i kroppen, træt eller stresset, angst eller deprimeret. Eller i perioder hvor du og dit liv er under stort press og omvæltning.


Gennem en dyb hvile i yogastillingerne, beroliges kroppen og nervesystemet. Restorativ yin giver større vitalitet og reducerer stress. Her fokuseres på væren, og ikke gøren, hvilket giver mulighed for en dybere kontakt og indre ro med dig selv. Harmoni opstår.


Yin er et godt supplement til en mere aktiv yogaform og en måde, hvorpå du kan afbalancere et aktivt liv ved også at give plads til afspænding og regenerering.


Alle kan deltage.

Hatha Yoga

I Hatha Flow kan du forvente flow og varme i kroppen på en behagelig og balancerende måde. Her er der fokus på at vække kroppen,  berolige sindet og åbne hjertet. Der undervises rolige sekvenser af yogastillinger for at fremme en balance mellem krop og sind, skabe sundhed i kroppen, og give fysisk og mental ro, styrke, stabilitet, udholdenhed og fleksibilitet.


Denne klasse omfatter alle aspekter af en traditionel Hatha yoga klasse,  bare i et blidt flow - Stillinger, åndedræt,  åndedrætsøvelser og meditativt sind -  mens din koordination udfordres gennem bevægelse.


Alle kan deltage.Pranayam & meditation

Gennem helbredende åndedrætsøvelser med efterfølgende meditation, vil der fokuseres på at genskabe balance og ro i krop og sind. Slippe overskydende stress og få fornyet energi. Mærke følelsesmæssig balancering og en indre velvære som aldrig før. Vores åndedræt kan noget helt særligt og det opleves her.


På dette hold vil du være primært siddende gennem dynamisk åndedrætsøvelser og opleve meditativ tilstand.


Holdet vil være i forlængelse af den forudgående Hatha flow klasse med en meget kort pause imellem. Hvis du ønsker at deltage anbefaler vi at tage yogaklassen før så kroppen er klar til denne fantastiske fordybelse.
Rise and Shine

Morgen praksis med energifyldte pranayama (åndedrætsøvelser), yoga øvelser for gennemstrømning i kroppen, dyb intention og vækkelse af krop og sind. 


Den bedste start på dagen med masser af energi, overskud og harmoni....


Embrace life from within your own being......- Only nature can teach you spontaneous free movements -