YOGA & FERTILITET

Mød dig selv

som du er...


"Jeg tror på at hver kvindekrop er unik og fuldkommen som den er, og med de rigtige værktøjer kan heale og regenerere, hvis vi tillader den.

At sindet kan vækkes til positiv og kærligt mindset hvis vi vælger det"... 


Dette beror på egen erfaring som kvinde gennem "mindfull living" og som mentor, healer, yoga og åndedræts facilitator med kvinder gennem 25 år...

 

Kristina Lindberg VedøeYou can’t force the river,

But you can invite

the river to flow

through you.”


Yoga for fertilitet


En vitaliserende, feminin og kærlig måde at åbne krop og sind, frigøre stress og møde accept før og under din fertilitetsbehandling.


Det indeholder bl.a øvelser fra et

amerikansk mind/body-program,

der viste en stigning på graviditetsrate ved IVF på 35 %. Du lærer også øvelser fra Mojzisovametoden, der ifølge forskning kan op mod firdoble chancen for graviditet hos visse kvinder.Tanken om graviditet, fødsel og moderskab ligger meget dybt i de fleste kvinder. Derfor er det som regel også et chok når det viser sig, at graviditeten ikke kommer når du er klar. Angsten for aldrig at blive mor og frustrationerne under en fertilitetsbehandling sætter sig i kroppen. Yoga kan hjælpe dig med at reducere spændinger og blokeringer i kroppen, og derigennem åbne op til et bedre flow og gennemstrømning, så din fertilitetsbehandling kan lykkes.


YOGA FOR FERTILITET handler om at genfinde din indre balance, ære kroppen, dit velvære, åbne op til den overflod af vitalitet og liv der ligger i vores reproduktive system, og møde dig selv i din kvindekrop.


Det en kombination af forskningsbaserede teknikker samt en dyb og næringsrig praksis for krop og sind. Den bidrager til alle kvinder, der gerne vil skabe harmoni med dem selv og højne dine chancer for graviditet, mens du er igang.


Fertilitetsyoga er for dig , der har et ønske om, selv at gøre noget for, at optimere dine chancer for at blive gravid naturligt eller via behandling, samt mindske fertilitetsstress mens du er i processen.

Vil du gerne slippe stress og skabe harmoni i din krop, mens du forsøger at blive gravid? Dyrke særlig fertilitetsfremmende yoga sammen med andre kvinder, der deler samme situation som dig? Har du brug for et fælleskab, hvor alle bliver set, hørt og mødt?


Yoga for fertilitet er et forløb på 5 uger, hvor du bl.a lærer yogastillinger, åndedrætsterapi og guidede meditationer, visualizeringer m.m., der fremmer din krops naturlige fertilitet, åbner din feminine livsenergi, balancerer dit nervesystem, regulerer dine hormoner og skaber gennemstrømning og flow i krop og sind. Det vil være på et hold med få deltagere.


Du vil få særlig opmærksomhed og nærvær på dette forløb.


Ring evt en uforpligtetsamtale med Kristina på 25210585 Mandage, onsdage og torsdage ml. kl. 11 - 13.


PRIS 1050 DDKTid & Sted


5 onsdage: 12. april -  10. maj . kl. 19-20.30


 Sted:

Holmetorvet 5-7, 3400 Hillerød

Påklædning: løst tøj og afslappet

Medbring: Yogamåtte og tæppe

                                                                                

Om Kristina

Jeg har undervist MBSR, yoga, meditation i over 25 år og særligt de seneste 10 år speciliseret mig indenfor den feminine viden og forståelse af krop og psykologi hos kvinder.


Min undervisning beror på dyb indsigt, og erfaring med de mange kvinder jeg har arbejdet med gennem tiderne, læren at alle kvinder er forskellige, og vigtigheden af et fællesskab i processen.


Fertilitet for yoga beror på viden og forskning, tæt samarbejde og supervisering med erfaren anerkendt fertilitetslæge Ursula Bentin-Ley samt nyeste forkning, der finder sammenfald mellem vores stressniveu, hormonbalance og vores evne til at blive gravid.


Kom med i min fb gruppe her: 


Forskning af Fertilitetsyoga


Når kroppen er presset, lukker den ned for de systemer, der ikke er livsnødvendige. En af de første ting, der kan ryge, er desværre evnen til at reproducere. Når kroppen producerer for meget stresshormon, kan det forstyrre ægløsningen og dermed din evne til at blive gravid. Det mest paradoksale i den forbindelse er, at man mener, at kvinder, der gennemgår fertilitetsbehandling kan være op mod lige så stressede som kritisk syge patienter.

Undersøgelser viser, at yoga reducerer stress og hormonelle ubalancer (som pcos). Regelmæssig yogapraksis kan regulere din menstruation, så den bliver regelmæssig samt styrke blodgennemstrømningen til livmoderen. Alt sammen tiltag, der har direkte indflydelse på din fertilitet. Forløbet er inspireret af et amerikansk 10 ugers mind/body-program, der i 2011 viste en for forbedret graviditetsrate på op mod 34 %, i forbindelse med IVF.


Et stort review fra 2017 af 87 studier omhandlende yogaens effekt på fertilitet konkluderer at:

Yoga can help couples overcome infertility and increase the ART (Artificial Reproduction Technology red.) success rate by improving the physiological and psychological states of both men and women.


Et andet review fra 2018 af 11 studier om IVF kombineret med komplementær terapi, hvoraf yoga er den mest gennemgående, konkluderer, at komplementærterapi som yoga øger kvinders fertilitet og livskvalitet, og reviewet opfordrer de, der udbyder fertilitetsbehandling til at inkorporere komplementærterapi i deres behandlingstilbud.


Der er flere grunde til, at yoga er gavnlig for din fertilitet eller kan være en støtte i en eventuel fertilitetsbehandling.